Äggen kokar..

Nu tycks tiden gå så där fort igen :)

Vi går till bussen och sen går vi till bussen. Det är ungefär som att det är måndag oftare än det är helg.
Mot en ny vecka.

Helgen blev intensiv, bra, mysig och väldigt effektiv. Ibland funkar allt och det flyter på.. Vi har skrapat och målat fönster. Tvättat staket, barnen har lekt och det blev pizza med goda vänner. Spelat tennis och gått kvällspromenad. Men nu känns det i axlarna. Ska bli skönt att få krypa ner och sova.
Godnatt!


Intresset har vaknat..

Ibland röjer jag undan saker och det blir lätt att det blir stående. Men så en dag röjs något annat bort och då kommer det fram igen. Den här gången blev det succé.

Smålego :)
De har lekt hela förmiddagen.Rutiner..

Ja men visst är det härligt. Nu återgår det mesta till vardagens vanliga bestyr. Då är allt i sin ordning igen. Fast jag njuter av semesterns oregelbundna tider också. Allt har sin charm. Just nu försöker jag i alla fall att få det att funka med tre barn. En ska till skolbussen, en vill ammas och en vill mest mysa men även åka till sin förskola. Det gäller att tajma tre eller ja min med, alltså fyra frukostar med busstiden, den är liksom viktigast. Här hemma upprepas frasen: "hinner vi med bussen?" och jag svarar: "ja om ni bara gör som jag säger så hinner vi" (det händer liksom hela tiden att de kommer in på sido spår när tex tänderna ska borstas eller strumporna ska på., ja det är något speciellt med att ta på strumpor. Det kan ta allt mellan 10 sekunder till 10 minuter)


Och det är en sak till som de distraheras av, Stina :) och vem gör inte det. Minst en puss och lite gos måste hinnas med.


Ett plåster för var dag..

Ja det skulle man nästan kunna säga. Lilla älskade Smulan, en sån otur. Fast lika glad ändå och berättar om hur kul de haft. Riktiga sommarben brukar jag säga. Skrapsår på knän hör sommaren till.. och även nu på skolans raster får jag väl tillägga :)


Ett plåster för var dag..

Ja det skulle man nästan kunna säga. Lilla älskade Smulan, en sån otur. Fast lika glad ändå och berättar om hur kul de haft. Riktiga sommarben brukar jag säga. Skrapsår på knän hör sommaren till.. och även nu på skolans raster får jag väl tillägga :)


Tennis, kräftor, sol och bad..

Ja så skulle man kortfattat kunna beskriva våran helg.

 

Vi fick besök och ordnade med lite kräftor, paj och räkor. Innan maten gick vi till tennisbanan och körde dubbel, så kul när syskonen "Nilsson" skulle göra upp haha.

Jätte lyckat och vilket väder vi har haft. När kvällen kom dukade vi upp ute och kunde sitta kvar länge. Smulan älskar kräftfest då alla lyktor tas fram :)

Så mysigt när det började mörkna och vi tände små ljus i lyktorna.

 

Vädret var även på vår sida idag. Det blev en riktigt slappardag på stranden. Smulan och Lilleman badade som aldrig förr, förstår inte hur det kan vara så länge i vattnet. Jag har liksom inte ens lust att bada fötterna..

 

Nu har vi roddat inför morgondagen och provat att göra en plommenpaj som snart ska avsmakas. Fick massa plommon av mamma som hon skickat med och det går inte att hinna äta upp alla så nu ska här provas att göra paj på dem också :)

 

Lilleman och Tova lekte på altan under tiden. Lilleman hade brutit båda benen, aj aj aj. Men så kul man kan ha med pappas strumpor :)

 


Första skoldagen :)

En stor tjej gick till skolbussen idag. Kvar stod mamma och pappa och undrade om hon kanske ändå vill ha med sig oss ombord.. Men icke. Nu klara hon sig själv. Det är härligt att se. Vilken förvandling de gör. Stor på en gång och så stolt hon var när hon kom hem och berättade vad de gjort i skolan.
Vädret var helt underbart när hon kom hem så vi kunde inget annat än att ta fram vattenspridaren när de önskade det. Vi har även fått tummen ur att sätta upp ställningen vid gaveln så nu ska här målas också. Det är lite kvar som aldrig blev gjort senast.. Nu ska vi krypa till kojs, försöker vända tillbaka dygnet nu. Lilltjejen somnade i soffan på en kudde och tja, varför väcka en björn som sover. Så kudden fick följa med till sängen :)


Camping med all sin charm..

Jo det här med att campa är en grej för sig.

Vi var iväg med goda vänner och hade en jätte mysig helg i Mölle. Vi hade verkligen tur med vädret, så poolen på området var väl utnyttjat. Skönt att slippa all sand för omväxlingsskull.

Men det är med att campa vet jag inte om det är min grej haha. Alltså det var jätte lyckat. Men jag kan inte packa. Vet inte hur många grejer som jag rabblade upp i bilen dit som jag hade glömt. Det var bara att skicka sms till de som inte åkt och hoppas på att de kunde rädda mig. Men att ta med välling men inte vällingflaska.. ja det vet jag inte riktigt hur det gick till. Men det mesta löste sig ändå som tur är.

Vi hade också med en mindre musikanläggning i hopp om att skapa lite stadskänsla och spela musik på kvällarna men det var också en liiiten liiten detalj som saknades. Nätverk. Jo vi var så långt ifrån allt nätverk som fanns, så långt att telefonerna valde det danska nätet istället. Men var är väl en bal på slottet hehe.

Det blev som sagt lyckat ändå, vi grillade och badade. Åkte på utflykter och åt massa glass och god mat. Ungarna lekte och hoppade studsmatta så det visslade om det. Den studsmattan låg inne i en jätte sandlåda. Ni kan tänka er så de såg ut efter en stund där. Nyduschade barn hade vi i ca 1 min innan de var lika härligt lortiga igen. Men det är väl så det ska vara när man är på camping, mycket lek och sen lite sand mellan tårna :)

Lilltjejen följde med och var nöjd och glad. Så härligt att hon mår så bra som hon gör. Visst kan hon skrika lite men är det inte blöja så är det mat och är det inte det så är hon trött och det mesta går att göra något åt som tur är.

 

Nu har vi nattat alla barn och packat skolväskan till Smulan.

Tänk, första skoldagen väntar. Så spännande!

 


Hemma igen efter äventyr i Mölle

Nu har vi lagt alla barn och väskorna är uppackade efter en härlig helg i Mölle. Vilket väder det har varit, mycket sol och bad. (ska se om jag hinner berätta mer i morgon)


Liseberg i bilder..

En riktig lyckad dag på Liseberg blev det. Lilltjejen var så duktig och sov visserligen sig igenom det mesta men tyckte ändå att det var kul att komma upp då och då.
Liilleman och Smulan tyckte det var så roligt och åkte så mycket de bara kunde. Det var även dags för lisebergsbanan för Smulan i år. Hon var så tuff. När jag sa att vi hade ju ändå stått i kö så kunde vi stå en gång till och åka längst fram och då sa hon "ok då" fast hon var nervös. Men sen tog det inte många sekunder innan hon ville åka igen :)


Liseberg i bilder

En riktig lyckad dag på Liseberg blev det. Lilltjejen var så duktig och sov visserligen sig igenom det mesta men tyckte ändå att det var kul att komma upp då och då.
Liilleman och Smulan tyckte det var så roligt och åkte så mycket de bara kunde. Det var även dags för lisebergsbanan för Smulan i år. Hon var så tuff. När jag sa att vi hade ju ändå stått i kö så kunde vi stå en gång till och åka längst fram och då sa hon "ok då" fast hon var nervös. Men sen tog det inte många sekunder innan hon ville åka igen :)


Liseberg

Högt upp :)


Någon har blivit lite extra stor :)

Så stolt han är. Äntligen har han vågat släppa blöjan och det går väldigt bra. Efter första försöket igår som lyckades så sprang han fram till lillasyster och ropade: "jag klarade det, syrran" Hoppas det håller i sig nu :)


En sommardag när den är som bäst..

Sovmorgon, jo man tackar. Det är bara att passa på när tillfälle ges.

Idag har varit en väldigt lugn dag men vilket  var nödvändigt då vi fick tillfälle att gå iväg på en liten fest igår. Mormor är här så vi smet iväg och grillade med goda vänner. Härligt att få klä upp sig lite och bara vara med mannen sin.

 

Vi har myst på altan och spelat uno, ungarna har lärt sig snabbt nu så det gäller att se upp. Nu klår hon mig med bravur.

 

Ni kanske undrar över kortet med skon. Jo, de skorna hade jag på mig under hela dagen när vi var i Vimmerby. Klantigt, jo jag vet. Glömmer man att byta vid bilen och inte ids att gå ut senare och byta då får man lida pin. Fast det gick väldigt bra ändå, öm var jag på kvällen, det kan jag inte påstå annat. Men inga skavsår och det var ju inte dåligt.

 

Hej hopp!

 


Mot Jönköping :)

Idag blev det nya äventyr. Vi tog oss mot Jönköping där vi mötte upp en kusin till mig som jag inte träffat på länge, så mysigt. Det blev även ett stopp på vägen då lilltjejen blev väldigt arg då inte maten serverades med detsamma :) jätte mysig badsjö hittade vi. Perfekt för ett stopp för mat, lek och bus. Sen blev det ett dopp i Vättern, så kallt men vad gör man inte när det bara är såå kul tyckte kidsen. Lite mat på det sen kvällspromenad. Nu myser vi på hotellet och uppdaterar oss på OS-fronten.


Hej hopp i sagornas värld!

Så mycket kul! Å titta, jag har en egen liten Emil :)


RSS 2.0