Ordningen återställd..

Nu äntligen har vi planterat blåbärsbuskar!
Vet inte vems som är lyckligast, barnen eller jag :)

Det gjorde så ont i mig när vi tog bort allt vårat blåbärsris som växte i trädgården.
Den sommaren, innan vi tog bort det plockade jag 10 liter, bara i trädgården.
Det var så häftigt. Men visst, vi var tvungna att ta bort det. Tog överhanden och vi hade aldrig kunna ha den stora gräsplanen vi har idag för lek och annat bus

Men nu har vi i alla fall fått lite blåbär tillbaka. Tre olika buskar som jag hoppas vi kommer få mycket blåbär ifrån nästa sommar.

Lilltjejen såg lite misstänksam ut när hon låg i vagnen och ingen var direkt uppmärksam på henne utan alla ville hjälpa till att plantera :)


Egentid just nu..

Jo, så att, att, jo men visst.

Egentid.

Det är när jag slår igen duschdörrarna. Där, medans varmvattnet sakta rinner längs kroppen har jag egentid. jag njuter. Tvättar håret extra länge. Kanske någon kommer in som behöver "gå", men jag bara blundar och fortsätter. Egentid. Det är bara jag.
Bara jag.
Jag står länge och vrider till varmare och ännu varmare. Det är nästan så att tiden stannar lite.
Sen när jag sveper in mig i en handduk är stunden över. Det är bara en tidsfråga innan dörren öppnas och någon ropar: mamma!

Men om jag skulle vilja ha det på något annat sätt?
Nej, aldrig :)



Dagens uppfinning!

Lilltjejen vill ha så mycket att titta på. Gärna bli buren eller att någon ska sitta och prata med henne. Vi är ju många som kan hjälpas åt men ibland måste vi även få äta lite :)

Då kom Lilleman på den briljanta lösningen. Han hämtade sin lyftkran och hängde upp olika leksaker i den. Lilltjejen var helnöjd.
Hon fick vara med i köket och fick titta på något spännande som fångade hennes uppmärksamhet. Speciellt när hon sprattlade med benen och fick lite fart på leksaken.

Detta medförde även att vi fick baka lite också :)
Chokladbollar stod på önskelistan idag.


Fredagsmys :)

Vi snackar lite..


Sen sist..

Igår var det dags för tremånaders sprutan. Duktig liten tjej men det var inget vidare. Fy, jag vänjer mig aldrig vid att de blir ledsna. Väl hemma så verkade det ändå inte bli några biverkningar. Ingen feber än så länge. Hon är nog snarare i någon sorts växtfas för hon vill inte sova några längre stunder just nu, mer små powernaps.

Fick lust att prova på att göra lite annorlunda muffins också, med Geisha, vi har ju liksom några stycken efter sommarens Lisebergsbesök. Tja, de blev väl helt ok förutom att chokladen smälte inte. Det blev bitar i muffinsen. Men men, man måste prova ibland :)

Idag har vi gjort allt och inget känns det som. F har äntligen gjort färdigt ett golv nere i källaren. Det fogades idag så nu ser man hur fint det blir. Bara hallen och tre rum kvar nu..

Nu blir det fredagsmys.



Tre månader idag :)

Lilltjejen har blivit hela tre månader idag. Tänkte jag skulle baka och göra lite god mat.
Fick fram ett recept på Silviakaka men jag vet inte, goda blev dom men glasyren stelnade aldrig.. Ja ja. Viltsteken som jag hittade i frysen blev desto mer lyckad.

Lilleman har varit sjuk men vi andra har klarat oss än så länge. Peppar peppar.
Har och ska knapra lite vitpepparkorn. Det känns i alla fall bra haha.
Nej skämt och sido, jag vill verkligen inte. Får liksom inte ihop det och amning, måtte jag få slippa i år.


Han vill och kan :)

Som vi har väntat på att han ska vilja prova på det här med att cykla.
Nu lagom till sommaren går mot sitt slut så vill han. Nu skulle cykeln fram. Han trampade på tappert och fick snart kläm på det. Nu ska här övas så kanske man kan ta av stödhjulen nästa sommar.

Något annat som också är typiskt mina små trollungar är hur leklusten ofta kommer när det är undanplockat. Vi städade sandlådan i helgen inför vintern och tvättade sandleksaker och packade in allt i förrådet.
Men de ville absolut leka med den idag så vi plockade fram lite igen och som de lekte. Blev bjuden på alla möjliga sorters kakor :)
Det var riktigt härligt väder idag, hoppas hösten fortsätter så här.



Höstligt..

Ja det känns allt att hösten är på väg. Men vilken härlig dag ändå. Inomhussäsongen för tennisen har dragit igång och det var en påminnelse om hur dålig kondis jag har, så det är något jag måste jobba på nu i höst. Men vad kul det var.

Annars har vi varit ute och jobbat på. Rensat i rabatter och målat lite mer. Lilltjejen har sovit sig igenom det mesta medans de andra har lekt och busat ute i trädgården. Härligt.


Vi tar helg

Det är en en lugn och mysig helg vi har tagit oss an. Inga tider och passa utan tar det som det kommer. Härligt.
Det har varit mycket det sista. Men inte ligger vi på latsidan för det.
Idag har jag målat dörrfoder och F har grävt och förberett för trappa. Smulan har lekt med kompis och de andra små har bara varit och hjälpt till :)


Lilltjejen växer så det knakar. Just nu gillar hon sitt babygym, mycket att titta på och snart rullar hon nog runt. Speciellt kul är det när även brorsan kommer och småsnackar lite.

(ps. du som skulle maila mig ang en beställning får gärna maila igen, det har tyvärr inte kommit något)





Skogsutflykten..

Jo vi åkte en sväng och provade svamplyckan igår. Så mysigt. Picknick väskan var med så vi laddade med lite mat innan vi gav oss ut i skogen.

De var så duktiga. En timme gick vi i skogen och de gnällde inte en enda gång och visst fanns det. Några liter blev det allt tillslut.
Väl hemma så frossade vi i kantarellerna. Så gott. Smulan testade även att lägga dem på riskaka.. Tja alla sätt är bra utom de mindre bra haha.


Lilltjejen fick sitt namn

Lilla söta du, så duktig du var. Att du skrek och blev lite irriterad i kyrkan hör väl till :)

Som du sov innan det var dags. Så ovetandes om all uppståndelse.
Men det blev en väldigt fin och lyckad tillställning. Så nöjd och tacksam för allt.

Dukning gick i ljust rosa så klart och givetvis ska man bita sig lite själv i tungan. Två dagar innan kom jag på att de söta skorna som jag snubblade över och såg på en bild när jag googlade skulle passa så fint till dukningen. Sagt och gjort och efter lite huvudbry så fick jag till en mall. Det var jätte kul att göra de två första ;) sen kanske jag kom på att det var lite tufft när nr fyrtio var klar haha.

Idag vilar vi och tar det lugnt. En liten tur till skogen blev det också med mormor som är kvar här och den turen slutade med svamplycka. Men det får jag berätta mer om i morgon.



Imorgon...

... blir det dop.

Förberedelserna är nu nästan klara och vi laddar med Lördagsmys med syster å familj.



Jag är ur spår, bloggspår.

Vet inte varför.
Jag gillar min blogg.
Men ibland så får jag helt enkelt inte till varken tid eller ord för den.

Ofta vaknar jag på natten och kommer på massa idéer. Det ska jag skriva. Eller det måste jag blogga om. Sen på morgonen när tillfälle ges, ja om det nu gör det så är det helt borta. Tomt.

Men det är väl mycket runt omkring nu. Det är stort fokus på dopet nu på söndag. Önskar så att den här förkylningen ska släppa.. Skulle behövs lite extra krafter nu.

Kände mig rätt ur spår idag när jag skulle handla papper inför dopet idag. Glömde både plånbok och handväska. Amen hallå liksom. Kul att stå där i kassan med inslagna varor och ursäkta sig. Tur de kände mig och att jag kunde lösas ut av maken min vid senare tillfälle :)
Ja jag säger då det.

Mina goa ungar som tar all min kraft just nu, men det är helt ok!


Lilltjejen gästbloggar.

"Jag gillar att sova. Det händer ganska ofta faktiskt. Gärna efter lite mat och lite snack med syrran eller brorsan. Rutiner? Nej det är väl onödigt när man kan sova lite närsom. Lite eller mycket. Kan tänka mig att det är svårt för mamma och pappa att veta när men vad gör väl det när jag faktiskt sover på nätterna oavsett hur jag sover på dan. Det är inte illa eller hur? En kväll somnade jag faktiskt redan vid 18 tiden på kvällen och sov till åtta på morgonen. Ja lite mat ville jag ha så klart där i mellan men ändå.

Ikväll har jag tänkt att somna in lite senare för det blev liksom bara så. Hade så mycket att kolla på och snacka om. Jag skrattade högt till och med. Det var nåt nytt.

Mamma och pappa ser väldigt trötta ut. Tror de är förkylda men de ska nog krya på sig. De planera mitt dop. På söndag har jag hört att det ska bli så då gäller det att de är friska.

Nej, godnatt på er! Tänkte jag skulle sova lite nu, igen"


Äntligen kalas!

Idag blev det äntligen av. Det efterlängtade kalasat. Smulans önskan sen länge och med facit i hand ett väldigt lyckat kalas. Åtta tjejer dansade loss till häftig musik och disco-lampa som blinkade i taket.


Nu pustar jag ut och myser i soffan med mitt virke, det blir nog lite mössor trots allt i höst med :)

Min goa disco-tjej!


Söndag..

Åh allt är lugnt :)

Men snart blir det disco kalas med åtta tjejer :)


RSS 2.0