Drillstav med korvar

När Smulan fick syns på min mosters barns drillstav frågade hon undrande:

Smulan: "Men var sätter man korvarna någonstans?"

Moster: "Korvarna?"

Smulan: "Ja som man ska grilla?"

Moster: (som fick sig ett gott skratt) "Nej, det är en drillstav, inte grillstav.."


Så firade vi första advent

Vi åkte uppåt landet och firade första advent i helgen. Supermysigt. På en gård utanför Skara åt vi gröt och massa godsaker, träffade släkt och gjorde lite julpyssel.

Sen stannade vi kvar och dagen efter gick vi runt och tittade på gårdens alla djur. Mormor plockade blommor... ja vet, det är helt sjukt. Är det november eller vad? Det måste varit muterade blommor eller nåt =)
Jag och Smulan åkte världens största traktor och hon var helt lyrisk. Det var väldigt spännande.  

Här är litet axplock av alla bilder.

Nu är vi hemma igen och myst lite själva här hemma och tänt första ljuset. Det är något magiskt över det. Nu går det mot jul.

På väg igen :) Den här gången går

5d1541f47925d42a563a8ab2b65327a3.png

På väg igen :) Den här gången går bilen mot Skara för att fira advent med släkten.


Vi pysslar :)

0-2753a433ce81ad3bbabe74d94ba82704.png

Vi pysslar :)


God morgon, vilken morgon!

Det regnar inte, det blåser inte.
I alla fall inte här.
Jag tittar ut flera gånger för att vara riktigt säker, men nej, inget regn.

Hurra!

Nu ska vi iväg så jag återkommer lite senare. Vi ska träffa massa mammor och barn. Det är en föräldragruppsträff för Lilleman. Vi är jätte många så det ska bli kul att få träffas och lära känna alla lite bättre.Bild från Jönköping då vi också hade fint väder, det är otroligt vad lite sol och blå himmel kan göra för humöret. Jag blir glad och får massa energi och dessutom gör det inget att det blir mörkt på kvällarna. Bara man får lite dagsljus ibland.


Trädgårdsmästarn

Jag minns så väl själv när jag var liten var viktigt det var med rollspel. Det var ofta "mamma, pappa, barn" Som vi lekte. Det var med dockor och gosedjur. Vi gjorde även eget hår av garn som vi fick av mamma, eller tog, kommer inte riktigt ihåg ;)

Roligast var när vi hade en killkompis med, då kunde vi ha en pappa på riktigt. Det var inte alltid han var med på noterna, men han fick var pappa ändå. Vi tjejer bestämde nog ganska mycket över våra stackars små killkompisar. Men vi hade kul vad jag minns, de också.

Jag minns även att jag och min syster M lekte ofta mamma, pappa, barn. Jag älskade dessa stunder. Men jag minns även en gång då en docka blev sjuk, jätte sjuk och gick bort. Jag blev helt bestört så klart. Syster försökte göra allt för att trösta och säga att det var bara på lek. Det var på lek. Minns det som igår ;)

Här hemma är det mycket rollspel. Mamma och Pappa, eller syster och bror. Smulan har ofta många barn, alla gosedjur. Sen klagar hon över att hon har sååå många barn och ta hand om, hur ska hon hinna. Ibland kommer hon ut med en vagn full med barn och en packad väska och utropar. "Jag har så bråttom, vi är så sena" och så pustar hon vidare.
Har ingen aning om var hon fått det ifrån.........

Lilleman får också vara med, han är bäst på att vara Trädgårdsmästare.
Det har jag hört.


Nu bakas det!

0fd6b3de9795aa5183750dbe2d64f01d.png

Uppdatering.. Oj, den bilden var kanske inte den bästa, svårt med mobilen ;) Jag ska förska lägga in några nya bilder från kamran sen.

Så fort jag hinner...


Vet inte vilket ben jag ska stå på?

Ja lite knasiga nätter och hej och hå.

Fick lite sovmorgon men oj vad tiden då fort kan gå.

Nu är pepparkakedegen klar och jag funderar på, så att jag allt med ska få.

Allt från pepparkaksmått till mellanmål.

Lilleman är trött men vill bara öva på att stå och gå.

Jag meddelar säkert snart hur det går.

Ska förska ha mobilen på.

För då kanske ni ett mobilinlägg kan få.
"Mamma, det var en sak"

"Jag har tatuerat mig"Kolla in den blicken, snacka om attityd. Jo men visst.
Tur för dig lilla gumman att det bara är klistermärken och så kommer det att förbli.
Ett tag till i alla fall.

Jag glömde ta i trä

Ja och så gick det med det.
Natten alltså, ja ja. Jag hade väl inte förväntat mig något annat.
Nästa natt kanske, nästa natt.
Peppar peppar ta i trä =)


Nu blir det sagostund.

Sen ska vi sätta pepparkaksdeg, för imorgon ska vi baka med vänner. Tre vuxna och sex barn. Jo då, önska oss lycka till.
Jag vet inte vem som ser fram emot det mest, jag eller Smulan. Jag älskar att baka som ni vet, och det gör ju Smulan med men det är något speciellt med Pepparkakor. Det är så juligt. Det är bevis på att julen närmar sig när pepparkakorna kommer fram.

Sen till något som gör mig lycklig.
Den här bliden eller rättare sakt till det som är på bilden. Två små underbara busfrön som leker snällt tillsammans. Det händer ofta och de kan hålla på länge.(vad då, vad gör jag under tiden, ja inte sitter jag och bloggar i alla fall.. absolut inte, säkert, alltså.)


Vi pratar om vädret

Jag styr mot yoga träningen och försöker börja fokusera bara på mig själv. Går väl så där, jag och tusen andra tankar om barn, julklappar, kort och kamera, städning forsar friskt fram, i och över mig.

Väl framme sitter de flesta redan där, kommer jag sent, hälsar bara någon, kommer jag först, hälsar alla på mig. Fattar inte riktigt det där.

Men sen kommer en tjej som jag känner igen, hon slår sig ner bredvid mig i väntan på att våran grupp ska börja. De sedvanliga fraserna sägs. Det handlar om det gråa vädret, om hur många gånger det är kvar och så vidare.

Varför kan man inte bara börja prata om sånt man vill, något mer spännande. Som att, är man skyddad mot den vanliga influensan om man har tagit vaccin mot svininfluensan?
Vet ni?

I alla fall, alla är så anonyma, kom igen. Samtala mera.

Sen tränar vi. Pustar och flåsar, det blir varmt och jobbigt. Vilken genomkörare, vi provade på en annan sorts yoga som var ännu mer fysisk, det var länge sen mitt hjärta fick jobba så hårt. Men det var skönt.

Träningen slutar, en del nickar mot varandra. Vi skiljs åt för att sen sammanstråla igen nästa vecka.

Det är så svenskt, eller.

Kom igen, vakna, applådera när träningen är slut, tacka för idag.
Eller...
Nej, det kanske var att ta i. Men var inte så blyga.

Ja ja, det är väl bara jag som är upprymd.

Hej svejs.


Det är efter miljöombytet det händer

Det är miljöombytet i sig som är bra för sömnen.
För vet ni vad?
Gissa en gång vem som sov bra inatt.

Och i samma stund som jag skriver detta vet jag att det är dömt för att misslyckas. Jag straffas nog redan i natt och allt är som vanligt.

Man ska aldrig offentlig göra något bra, det brukar resultera i någon helomvändning.

Men vi får se, vi får se.

Tack!, och två tre steg

Nu är vi hemma igen och jag möts av så många och fina kommentarer har på bloggen. Jag är så glad, tack snälla ni. 

Nu är kvällsmaten avklarad och vi har packat upp det mesta. Det är full rulle på barnen, de tyckte nog det var skönt att komma hem. Men vilken helg vi har haft, det har varit helt galet kul.

Nätterna har väl varit så där, men det hade vi väl räknat med, men jag hade faktiskt en liten dröm om att det skulle kanske ske ett mirakel och barnen skulle sova hela natten eftersom det blev ett miljöombyte. Men ack så fel jag hade. Smulan har drömt sina mardrömmar och Lilleman har haft alla sina sedvanliga uppvaknanden. Men på något sätt har det inte berört oss mer.
Kanske var det för det fina rummet, de ljuvliga frukostarna vi hade, (utan krångel, hör och häpna) lite shopping och ett jätte roligt äventyr på badet i Jkp.

Vi återkommer snart igen, var så säker.

Och vet ni vad?
Jo, Lilleman tog sina första steg i Jönköping. Nu övar han hej villt med några omkullramlingar här och där, men det dröjer nog inte många dagar till innan har får riktigt kläm på det.

0-3c17f210a1b800cc5ca65f77c97cef4f.png
(bättre bild i morgon när kameran är laddad..)

Sen till där med mössa och halsduk. Jag skulle jätte gärna ta beställning, allvarligt. Men grejen är att jag improviserar hela tiden. Visst har jag mönster ibland, men Smulans senaste utstyrsel har jag hittat på helt själv. Så jag tror inte att jag kan göra två likadana.
Men annars är det bara att beställa =) Säg bara vad ni vill ha, färg och form, eller kolla mönster på Internet så kan jag säkert fixa.


Och titta! Mössan färdig och sjale

0-47d51024fd17b9cce4214c682ace30f6.png

Och titta! Mössan färdig och sjalen blev till en halsduk, allt enligt Smulans önskemål :)


Hej hopp i badet :)

56bf3e4378034d56f7ee5d27c795a2.png

Hej hopp i badet :)


Nu är vi framme :) rummet är hur f

024002e4f831299bf51d3c0f81b09bc2.png

Nu är vi framme :) rummet är hur fint som helst och stort med bra hall (fördel med vagn och all packning) och utsikten är över jönköping och Vätten. Vi kan inte ha det bättre, snart ska vi ut på stan och äta, vi hörs!


En fredag morgon

Vill sova, men ack, det är bara att stiga upp med två små vildmonster som ler sött och vill ha frukost.

Dom får frukost. Jag dukar av och ska "bara" kolla aftonbladet (det ska man inte göra för det är bara tragiskt) Men i alla fall, min mage kurrar och jag går mot köket för att göra mig själv lite frukost. Då ropar den ena att den måste gå.
"Skynda dig" säger jag medans jag lyssnar på den andra lille plutten som sitter i ett hörn och verkar göra dagens första jobb. Stora jobb.

Jaha, det är bara att göra det man ska, fast den där härliga frukostlängtan försvinner sakta och går snart över i en mer "måste äta för att inte svimma" känsla.

Jag har ett stort behov av frukost och läsa tidningen. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det men jag får alltid en bra känsla när tidningen är genomläst. Eller ja, läst och läst, genombläddrad.

Dagens bestyr kommer annars bestå av att packa inför helgen =)NEJ gråa hårstrån. Jag visste jag

0-6a4bcc2527437e093a2b28ec730c9a71.png

NEJ gråa hårstrån. Jag visste jag skulle straffas för att jag köpte Allers..


Tyst, säg inget..

... Men jag har två barbapappa sacco säckar i min ägo. En till Lilleman och en till Smulan.
Fattar ni, julen är räddad för mig, nej, jag menar barnen............

Vet ni hur glad jag är. Min snälla vän Vickan som också hade en snäll vän hjälpte mig med detta, då jag inte kunde åka eftersom jag var på annat håll i helgen.

Hon fixade allt och nu finns dom här oss mig. Nu ska jag bara komma på ett lämpligt sätt att slå in dom.. men åh vad kul. De kommer passa perfekt in i deras barbapappa rum =) snacka om mysig läshörna.

 


Just nu lyssnar jag på dessa två

Jag gillar detta. De passar så bra ihop röstmässigt, det är charmigt på nått sätt.


Godmorgon

Ja och så vaknar man flera gånger innan kl 7 och vill inte vakna.
Snälla Lilleman somna om.
Han somnar om och jag med medans jag hinner fundera över att det vore kanske bättre att gå upp. Jag slipper stressa med att klä på dem innan vi ska iväg till förskolan. Jag hinner i lugn och ro göra mat och ge dom maten. Klä på mig själv och om jag har tur... äta själv.
Men jag somnar om.

Han vaknar igen, kl är nu fem i sju.
Han somnar om.
Samma tankeformulering kommer igen.
Jag somnar om.
Jag är så trött.
Vaknar igen, nu är klockan fem minuter över sju. Gå upp. Då hinner du.
Men jag orkar inte.
Vi ligger kvar och myser.

Nu vet jag att vi måste skynda oss. GÅ UPP.
Vi myser.
Han lägger sig ner mot min arm och bara gosar.
Vi myser.
Nu är kl kvart över sju och nu måste vi gå upp.
Han lägger sitt huvud på kudden igen och bara småpratar för sig själv.
Jag blundar. Bara lite till, lite.

Sen går jag upp med ett ryck. Skit också. Nu måste vi skynda oss.
Smulan ropar på oss.

Jag gör gröt till båda för denna gången hade jag tur att även Smulan ville ha gröt. Det går ganska smidigt ändå, båda äter. Klockan blir åtta, nu måste vi klä på oss.

Men jag ser tidningen ligga där och jag är ganska hungrig så jag sätter mig ner, brer snabbt en smörgås och medans jag bläddrar igenom tidningen sneglar jag mot klockan som tycks bara gå snabbare och snabbare.

Nej, stänger tidningen och ropar högt, "Nu måste vi klä på oss" Och ibland tror jag att jag ska sluta säga måste det är inget bra ord.

Känner hur jag stelnar till och ber en tyst bön att kläderna jag håller fram kommer att mottagas utan motstånd. Hon tittar på mig. Jag fryser till.
Sen säger hon, "Ok, men då vill jag ha mitt rocklinne"
"Självklart, det tar vi under tröjan" säger jag och håller andan.
"Ok" säger hon och jag börjar andas igen och går till tvättkorgen för att rota fram linnet, ja ja, bara vi kommer iväg...

Lilleman på med kläder och nu är det dags att åka.
Klockan är visserligen för mycket redan men skit samma. Nu sitter vi i bilen och jag har glömt hälften men i är på väg och jag ska in och väga Lilleman.

Han väger fint och alla kurvor ser bra ut i boken.
Han är en fin 10 månaders bebis får jag höra, som om jag inte visste det =)

Jaha, det var min morgon det.
Nu ska jag sätta mig när och äta frukost och läsa tidning.

Nehej, inte det. Det är visst lunchdags och Smulan kommer snart hem.

Godmorgon på er, eller rättare sagt; God middag.

Och ja, just det, till det jag skulle komma till är att; lär man sig aldrig. Jag menar, kommer jag aldrig att lära mig.
Jag är och förblir en tidsoptimist.


Jag har tagit mig mot högre höjder

0-651aa32e5d86620fee79df1e7dbed838.png

Jag har tagit mig mot högre höjder.


Jobb - Märkligt - Sagostund

Dagen.

Jag stack iväg tidigt för att åka på ett prognosmöte. Har jobbat med det lite fast jag har varit mammaledig.
Väl hemma hämtade jag in alla barn, åkte till stan.
Vi åt lunch för att sen mötas upp med vänner till Biblioteket för sagostund.

Då när vi väntar på sällskap måste jag bara gå. Jag måste få tag i en toalett.
Ja, Pressbyrån.
Går in in glasburen eller väntrummet till bussarna på baksidan och stannar vagnen.

Där inne sitter en gammal gubbe på en rollator. En långhårig 35 årig kille står vid sidan och lutar sig mot glaset samt en lite äldre herre, kanske runt 50 står också där inne. Alla tre ser bra ut.
Min första tanke kring dessa herrar var att de stod och väntade på bussen. Var och en för sig. Ingen kände varandra.

Jag: "Smulan, här finns en toalett, ska bara kolla om jag har en femma"

35 åringen: "Det går inte, den funkar inte"

Den gamla gubben: "Nej, den har inte funkat på länge"

35 åringen: "Vänta lite, jag får den där" säger han och pekar mot den gamla gubben som sitter på rollatorn.
Han får en rödfärgad skruvmejsel av något slag.
Gör ett knirkande i toalettdörren som han sen håller upp mot mig och säger "Varsågod"

Den gamla gubben: "Vi kan vakta åt dig"

Jag går förstummad förbi dem och in på toaletten med vagn och alla barn och får fram ett "Tack, det var snällt"

Jag gör det jag ska göra, går sen ut och tackar igen och fundera för mig själv vad som hände där inne egentligen.
Kände de varann?
Var det vanligt att de öppnade toaletten för varann?
Hur ofta har de använt den där röda mejseln...
Brukar de vara där inne..

Funderar fortfarande på vad som hände.
Nej, jag vet inte, och vill inte veta.

Sen går vi till biblioteket för sagostund.

0-49eae0b4194d31701b03c858732cfbc8.png

Filip vill också läsa lite.


Nu ska jag på Sekreterarträff.


Cool på stan.

02defb61c14064e9e39ceb98fec245a3.png

Cool på stan.


Nu rullar veckan igång.

Jo då, full fart igen.

Ska jobba lite idag och imorgon.
Det blir lite Yoga.

Lite ständning och uppackning för att sen packa igen till helgen.
Vad händer?

Jo Jönköping.
Åh det ska bli så roligt.
Längtar.
Hela familjen.
Hela helgen.

Nu ska jag göra mig i ordning.
Tingeling!Hemma igen. Åkte och handlade,

6d7b048ed60c91e5fdfcb0a010f7a934.png

Hemma igen. Åkte och handlade, köpte en tidning och
känner mig tantigare än nånsin..


Jag har hittat en dator

Och nu lämnar jag den inte... på en stund.

Saknar faktiskt min blogg och era bloggar, ska se om jag hinner surfa runt lite idag.
Nu har vi landat hos Syster M och ska tillbringa två nätter här.

Tiden går fort och vi försöker hinna med så mycket som möjligt, det är så mycket man vill göra och så många man vill träffa så tiden flyger iväg.


0-1228410c9876fac3fd7787d36ecfde00.png

Att det blev en tidig morgon resulterade i att Smulans sjal blev färdig, nu är bara mössa och vantar kvar... lite mörkt foto, men färgerna är jätte härliga.


Det är jag, lilleman och nattlampa

-5e8aca9c3df1fc593d0c196a2e81a12.png

Det är jag, lilleman och nattlampan.. Varför dessa tidiga mornar ;)
(Bilden togs 06.51)


Jag är i himmelriket...

0-4814b6b9facbadb1d8b3b70d4ce3f8f0.png

Jag är i himmelriket...


Det finns så många bra varianter,

6c6d1c2e3dcf44faade9dabf6228b487.png

Det finns så många bra varianter, nu är vi hos syster Malin, bakar, myser och busar :)


Nu har vi rattat oss till mormor.

0-23ee02d56fffbb0ec431e86ae6b659f8.png

Nu har vi rattat oss till mormor. Skönt att vara framme :) jag och Lilleman ska äta kvällsmat här nu. Smulan stannade hos kusinerna inne i stan, hon är en liten tuff tjej hon :)


Nu packas väskorna

Jag och alla mina två barn (ja helt plötsligt känns två barn så mycket mer än bara två barn. Det är så mycket jag behöver ha med, bra att ha saker ni vet)
Vi ska i alla fall åka uppåt landet till min familj idag och stanna över helgen. 

Jag försöker att sortera och planera...

Eh... det går så där.

Men jag springer runt som en skållad råtta och packar lite där, lite här och lite där. Sen är det bara att stänga dörren och åka. Glömt är glömt. Går inte att sitta fundera på det hela bilresan upp. Tänk om allt är med. Fick jag med det och så vidare...

Försöker skriva listor på vad som ska med. Men problemet är att jag gör flera listor. Och nu hittar jag inte den första listan jag skrev.
Jag är och förblir ett hopplöst fall.

Nu sover Lilleman. Skönt, allt enligt planerna. Bilen går i eftermiddag då nästa pass ska sovas.

Men vi kanske ses vi något mobilinlägg framöver eller så.
Tingeling!


Jaha, "nu" är det ok

Det har varit så gnälligt.
Hela dagen.
Inget har varit som det brukar vara. Ingen bra sovtid, ingen bra matrutin. Inget stämde.
Och så gnäll.
Lite mera gnäll. Vill bli buren.

Jag vill äta. Får inte. Bara gnäll. Vill sitta i mitt knä och se vad jag äter?
Vill bara ha samma.

Jag vill städa och röja lite. Måste ta disken.
Mera gnäll, jätte mycket gnäll. Det är helt omöjligt att diska.

Tillslut står jag och gör pannbiffar med Lilleman ståendes vid mina byxben i ett himla gnällande. Men herregud. Jag måste göra kvällsmat.
Han drar och sliter. Försöker få all uppmärksamhet. Tillslut gråter han.
Men jösses. Smulan är hungrig.

Jag ger upp, han får mat, fast han inte ska ha det än. Han har fått mat hela dagen.

Sen händer det något.
Han blir glad.

Nu är han nöjd. Kryper omkring och leker själv. Hittar leksak på leksak och rorar sig själv. Leker med Smulan. Smulan busar, han skrattar. Kryper iväg, bort till lekrummet... och stannar där.
Jaha, det var så dags.

Eh.. så nu ska jag alltså städa och ta disken.

Men nu känner jag inte för det. Är det någon som tänkt på det?
Nej, tänkte väl det.


Nu kan jag tänka mig att sätta mig i soffan och mysa lite.
Ingen vill.

Varför försöker man ens

Jo när vi shoppade, stannade vi till i en fin affär med massa inredning och blommor. Jag kom och tänka på vårat badrum som skulle behöva lite upp-piffning. Tvålpumpen är förskräcklig, sölig och började rosta med en gång, och i fönstret behövde den lilla blommen annan kruka. Den torkar ut varje dag och ser ledsen ut.
Så jag började titta runt lite och tänkte att det var dags att unna sig lite sånt också.

Och tillslut, hittade jag en fin kruka med matchande tvålpump. Det kunde ju inte bli bättre. Efter mycket velande, och påstötningar från vännerna som var med så slog jag till.
Nu ska här unnas sig lite.
Kände mig på något sätt lite snål eftersom det var till badrummet. Vet inte varför, men vill ju ha fint där med. Men som sagt.
Jag slog till och fick till och med tummen ur ... och planterade om den lilla blomman och ställde i ordning tvålpump och blomkruka i badrummet.

AMEN hallåååååååååå.
Då passar inte krukan i fönstret.
För stor.
Så himla roligt då.
Varför försöker man ens...

Det som kunde blivit så bra.


Känns inte så praktiskt att ha blomman vid tvålpumpen i längden.. Jag tror inte Smulans små händer eller andra små händer kommer kunna låta den vara ifred liksom.

Dyra minuter

Jo då, ont i tanden.
Vad här hänt.
Jag har hål.
Inte då.
JO.

Nej, inte hål. Dålig fyllning. Hål under fyllningen.
Jag har inte haft en bra tandläkare innan jag flyttade hit. Fast det visste jag. Min nya tandläkare har fått gjort om massor som hon har gjort.
Det är illa.
Ibland drömmer jag om att hämnas på henne, kasta ägg på hennes fönster eller nåt.

Nej,
Men jag fick hjälp.
Det blev dyrt.
Jag var där i ca 27 minuter.
Varje minut kostade ca 46 kr.

Brandbil och tandvärk

Jag har fått en akuttid idag.
Kan någon följa med mig och hålla mig i handen? Jag har en obotlig tandläkarskräck.
Håll tummarna i alla fall...
Jag tror helt säkert att jag någon gång kommer svimma av chock när jag är där. Har inte hänt än, men det kommer, det kommer.

Igår var vi ute på äventyr vill jag säga.
Vi åkte brandbil, vet inte vem som var gladast, jag eller Smulan. Tack, ni som ordnade detta för oss!

 
Framtida brandman kanske =)

Nu ska jag ladda inför mitt tandläkarbesök.
AHHHHHHHHHHHH


När måndagar känns ok igen..


Måndag morgon

Vissa måndags mornar är bara så morgon aktiga.
Det är så måndag.

Nu ska vi iväg.
Jag ville ha linne.
Du kan inte ha linne.
Jag VILL ha linne.
Men du har sovit i det. Man kan inte ha det då.
JO
Nej.
Och så skrik och bråk.

Jag vill inte ha sockar.
Du måste ha sockar.
Jag är inte snygg då.
Eh.. jo.
Jag vill inte.
Alla måste ha sockar.
Det är för kallt. Det är nästan vinter ute.
NEJ.
Jo.
Och så skrik och bråk.

Och så höll det på.
Vad gör jag för fel....

Men sen när alla kläder väl va på så går det så smidigt. Gröten åts upp och iväg till förskolan.
Jahopp.

Och nu är hon bara 3 1/2 år.
Hmmmm....

Jag ska besegra latmasken

Jag har en latmask i mig.

Försöker förneka. Men när väl kroppen hamnat i soffan tar den över.
Vad då, skulle jag resa på mig nu?
Plocka undan det sista? Skulle inte tror det.

Jag: JO

Latmasken: Nej

Jag: Jo

Latmasken: NEJ

Jag: jo

Latmasken: NNNEEEJJJ

Jag: Ok...

Jag ska besegra den en dag.
En dag.

Smulan köpslår.


Hon har liksom fattat galoppen.

"Om du tittar lite på datorn så kan vi leka mamma pappa barn sen, ok?"

"Ok"

Det är något med "det" rummet

Förstår inte.
Men han vill dit.
Alltid.

Gärna när någon annan är där.
Smulan får panik och ropar; "Jag vill inte att han ska se"

Han smiter in i tid och otid.
Så fort dörren är öppen.

Varför-är-det-så-svårt-att-komma-ihåg-att-stänga-dörren..

Röra runt.
Öppna alla lådor.
Ta ut alla spännen, smaka på allt. Öppna luckor.
Fastna med fingrar.
Hälla ut alla bomullstussar.

Jag vet att jag borde bli misstänksam när det blir tyst, jag vet, jag vet. Men det spelar ingen roll hur mycket jag vet. Jag ignorerar det utan att jag vet om det. Omedvetet.
Ni vet, man stör inte en nöjd unge.


Idag är det söndagens söndag

Och vi firar farsdag!

Vi städar, vi röjer.

De där små gulliga små ängla monstren som kretsar kring mina fötter, de röjer ut.
Jag röjer in.
De röjer ut igen.


Men vilken dag vi hade igår, vilken shopping och vilken härlig tjejdag.
Vi hittade många fina grejor till oss själv, jag lyckades hitta ett par jeans och en snygg skjorta, inte fy skam.

Kvällen bjöd på fin älgstek, räkor till förrätt och en smarrig efterrätt. Helt enligt pappornas regler. En mycket lyckad kväll! Alla barn lekte och busade till sent in på natten. Ja och nu är "sent in på natten" ca 21....
Men det var precis lagom och vad alla barn och trötta småbarnsföräldrar orkar med just nu (och nu pratar jag mest om mig själv) Jag är och kommer nog förbli en trött, men lycklig småbarnsförälder ett litet tag till.

Det är ju det här med Lillemans nattsömn, men den har blivit bättre, mycket bättre.

Hej så länge!!


Vad tycker ni? Ja eller nej?

0-430bc78437e589f0505e54cf73bd9660.png

Vad tycker ni? Ja eller nej?


Jag och min Manhattan brownie :)

0-34f97e8da8e46e81bb5c30c53835f442.png

Jag och min Manhattan brownie :)


Jag och blöjpaketet :)

620239df5f318ce5da53c4810e47f7d0.png

Jag och blöjpaketet :) Smulan försökte fånga mig på bild. Ja nu ska man ut på stan.
Att släppa ut mig på stan och försöka handla mode är väl som bambi på hal is, total katatstrof.
Nej, hit med en "personl shopper"
En med tålamod tack...


Dagens outfit

För oss lite lätt stressade småbarnsmammor kommer här ett litet tips till en lite lyxigare outfit.

Vad sägs om en liten småblommig väst ovanpå en toppmodern rosa topp med halvlång ärm.
Vem har inte det i sin garderob. Matcha med en snygg jeanskjol som du lägger upp en eller två cm.

Ta sen en rejäl väska, det är det som är pricken över i;ett. Den snygga mörkblåa färgen är just otroligt het på marknaden. Ingen skulle kunna ana att du är en trött, sliten småbarnsmamma på väg att köpa mjölk.

 

Tja, varför inte. Detta konceptet är kanske just det jag ska prova i morgon. Då ska nämligen tre förvirrade, trötta, utarbetade  ;) småbarnsmammor ut på en rejäl shoppingrunda. Lite mat och bowling står också på schemat. Mot kvällen möts vi upp med pappor och barn där papporna ska stå för kvällsmiddagen. Spännande, mycket spännande.....

(Väskan.. jo det blev lite tyg över som sagt, jag hade fått lite jobb ;) jag har ju liksom inte så mycket annat för mig hihihi)

VI SYNS I MORGON TJEJER!!!!

Dagens

Smulan har fått en almanacka.

"Titta, en karta! Nu vet man hur man kommer till Sverige"

Vänta lite nu...

Vad då, tror du inte jag vågar?


Jo du, nu ska du få se. Vänta lite...

No hands, no hands.

Ohuuuuu, lite läskigt, lite läskigt. Men HA, jag kan, jag kan.

Sen övade vi hela kvällen =)


Mmm kantarellmacka till kvällsmat.

0-37cfd225e55feccf4937a20c400e99fb.png

Mmm kantarellmacka till kvällsmat. Nej jag vill inte läska er... Skulle bara kolla om det gick att blogga från mobilen igen..


Nu då.. Vill få det att funka.

0-3e8c1b0064ed66ba441c9c5a627784dd.png


Uppdatering, Jaaaaaaa det funkar, nu kan jag mobilblogga.

Varför gick det inte innan...
Tja, inte vet jag. Men jag hade i alla fall INTE fel telefonnr. Eller... Men vi pratar inte om det.

Ibland blir jag så stolt

Jag är stoltast i världen.
Min lilla Smula kan göra en gubbe!

Det är helt otroligt. Fattar ni vilket steg i utveckling. Strunt samma när den kommer. Men oj vad häftigt när den väl tar ett steg uppför stegen. Eller tar ett steg. Men utvecklingen alltså.  
Nu pratar jag bara på, men ni förstår. Det är något speciellt när ens barn utvecklas.

Och nu gör hon gubbar. Kan ni tänka er.
Jag är så stolt.
Vill rama in. Vill spara.
Vill minnas för alltid.

Vem är det frågar jag?
Smulan svarar stolt; Pappa och Lilleman.

Jag: "Åhhhhhh"
Tänker spara. Tänker rama in.


Testar bloglovin..

Följ min blogg med bloglovin

Ja nu är jag där i alla fall =)

Bilden som synes är dock från den gamla bloggen, men man kommer till min nya..
Hmmm.
Vet ni hur man ändrar bild??(Uppdatering, ja nu menade jag inte bilden på mig och Lilleman, utan bilden i Bloglovin, men jag tror jag tillslut lyckades ändra den.. )

Inte skulle jag..

Men i alla fall..

Jag har barn under 12, och skriver om mitt familjeliv. Så varför inte.
Jag är med.

Årets mammabloggare!/>
Vill du??Anmäl dig du också!
Här..
Jag kan hjälpa dig

Ja så låter det ofta här hemma.

Men vad snällt säger jag.
Kom så diskar vi.

Hon diskar en kopp, sen ska hon göra välling. Sås. Gärna någon kräm av skum. Kaffe. Sylt. Välling igen. Och igen. Hälla över. Röra om. Mera skum.
Mycket skum.
Röra igen.Men det är sällskap. Och det är inte fy skam =)

Mössa..

Nu är mössan på plats. Det är viktigt med mössa.
Mössan ska vara på hela tiden.
Även när dockan sover.
Jätte viktigt.


Ibland känner jag mig som Askungen

Någon: "Mamma"

Vem som helst: "MAMMA"

Jag: "Ja jag kommer"

Någon annan: "Mamma"

Jag: "Ja jag kommer"

Alla: "Mamma, Mamma, MAMMA"

JAG: "JAAA, jag kommer"


Men i alla fall..

Eftersom vi tar det lite lugnt här på förmiddag föreslog jag film för Smulan.

Städa du, säger jag först så tittar vi sen.
Men åhhhhh.. suckar hon.
Men jag kan hjälpa dig, säger jag.

Men efter en liten stund säger hon:
Det var inte alls tråkigt att städa.. Men du får gärna hjälpa mig ändå.

Ok, ja det ska jag göra, säger jag.

Sen tillägger hon att hon tar med fika till filmen.
Så när jag kommer ut till Tv:n och ska sätta på filmen möts jag av "fika för två"


Idag är det seeeeegt

Vi är lite nere idag.

Så det blir inte mycket mer än så här.. just nu.

Återkommer.

Men jag ser fram emot besöket i eftermiddag =)


Jag ska "bara"

Jag har Alfons-sjukan.

Det är därför jag inte får gjort något här hemma fast jag gör saker hela tiden.

Jag ska bara..

Hela tiden.

Jag blir rastlös i höstmörkret

När höstmörkret faller letar jag fram stickorna.
Har tänkt länge på att Smulans dockor behöver mer kläder, så sagt och gjort. Det blev höstens första projekt.

Och hur jag gjorde?

Jo.
Ta ett par stickor du har hemma. Hitta ett garn.
Lägg upp lite maskor, (obs, hundra var för mycket till en liten docka) Sticka en kant. Vilken som helst. Men upprepa nertill och som mudd till armarna. Sticka lite på känn.
Sticka armar.
Sy ihop.

Mönster, vad är det?
Måste lära mig någon gång, kanske inte skulle misslyckas så många gånger då… 

Men den här blev ju helt ok.
Snart är även mössan färdig =)


I en annan del av huset

Det blommar i en annan del av huset.I köksfönstret står en annan orkidé och blommar för fullt. Trivs förmodligen lite bättre än den andra om ni mins.Ja, nu åker den ensmamma lilla blomman ner i tvättstugan på spa!
Husmors tips från Jenny


Inget mobilinlägg här inte..

Jag försöker blogga från mobilen men det lyckas inget vidare...

Tips någon??

Och vad var det bra för

Igår gjorde jag något jag aldrig gör annars. Dels har det varit omöjligt pga av trötthet. Men eftersom Lilleman har lite bytt trenden och börjat sova mer på nätterna, tänkte jag, varför inte.

Jag skulle se färdig nio filmen, Djävulen bär Prada, eller vad den nu hette. Vanligtvis orkar jag knappt se till kl tio utan har gett upp och gått och lagt mig. Men igår fick jag för mig att jag skulle se färdigt.

Sagt och gjort, (och ja en liten del av mig ville vara uppe då jag har fastnat i ett stickprojekt) Men det är en annan historia som kanske blir berättad senare.

Filmen var slut halv tolv. HALV TOLV.
Kl stod på halv tolv, kunde inte sluta stirra på klockan. Började få ångest. Hjärtat klappade för fullt och huvudet värkte. Hur skulle jag kunna sova nu.
Filmen var ju inte så bra. Varför skulle jag sitta upp för.
Vad skulle det vara bra för.

Idag känner jag fortfarande av ångesten över att titta på kl halv tolv. Många timmars sömn gick förlorade.
Nej, jag är inte redo för nio film än...


Härliga söndag

Ja, så känns det faktiskt.

Nu ska vi ladda inför en härlig kalkonmiddag hos svärföräldrarna.

Vi ses!

RSS 2.0